AquaBoxTR Akıllı Grup Priz Kutusu ile akvaryum sisteminize uzaktan kontrol edin, değerleri internet üzerinden izleyin

 

Önemli: Cihazlarınız uygulamada kapalı olsa bile, ellleriniz-kollarınız akvaryum içerisinde olacaksa (bakım, düzenleme, su değişimi vb.); emniyet açısından cihazlarınızın fişlerini veya kutunun fişini tamamen çekmeyi unutmayınız! Cihazımız milimetrik açılımlarla elektriği kesmektedir! Diğer fazda elektrik olması da muhtemeldir.

Aşağıdaki maddelerde sıkça sorulan sorulara cevap bulabilirsiniz.

1. Hangi priz hangisi?

AquaBoxTR Priz Kutusunu RESET tuşunu sağ alt köşede kalacak şekilde yerleştirdiğinizde, pembe renkli eşleştirme numaraları aşağıdadır. 

İlave kumandasız prizi, 24 saat kesintisiz çalışacak, açma-kapama gerektirmeyen (ısıtıcı, sump motoru gibi.) cihazlarınız için kullanabilirsiniz. Bu priz üzerinden tüketilen elektrik enerjisi de ölçümlere yansıyacaktır ancak uzaktan açma-kapama yapamazsınız. 
hangisi1

2. RESET tuşu ve kırmızı led ne işe yarar?

reset tusu

RESET tuşunun iki fonksiyonu vardır.

- TEK sefer basıp bırakırsanız priz kutusu resetlenecek ve yeniden başlayacaktır. Elektrik kesilip, gelmesi gibi. Cihazın tekrar açılması 20 saniyeden fazla zaman alabilir. 

- İKİ sefer (iki tık) basıp bırakırsanız, priz kutusu WIFI AYARLAMA MODUNA girecek ve bu durumu gösteren kırmızı led yanacaktır. Wifi şifreniz değişirse, internet servis sağlayıcınız değişirse, kullandığınız internet kanalında kalıcı bir kesinti olup kanal değiştirmek istediğinizde bu fonsiyonu kullanarak "Kurulum" menüsünde açıklanan şekilde bir seferliğine kutu Wifi ayarlarını yapabilirsiniz. (Kırmızı led yanıyorsa cihaz Wifi Ayarlama modundadır, telefonunuzun wifi ağları arama kısmından cihaza ulaşıp bağlanabilirsiniz)

 

3. Elektrik kesilmelerinde AquaBoxTR priz kutusu nasıl davranır?

elektrikkesintisi

Akıllı grup priz kutusu, son ayarlarını ve prizlerin son konumunu (açık/kapalı) sürekli hafızasında (flash bellek) tutar. Bu sayede elektrik geldiğinde her priz son konumu ne ise, oradan devam eder. 

6 numaralı prize, (protein skimmer gibi cihazlar için) GECİKTİRME tanımladıysanız, elektrik geldiğinde bu priz belirlediğiniz saniye kadar gecikmeli açılacaktır.

Kurduğunuz zamanlamalar elektrik olmayan periyoda denk gelirse bu zamanlamalar doğal olarak çalışmayacak ve atlanacaktır.

Elektrik geldiğinde priz kutusunun tekrar devreye girmesi (boot) 20 sn kadar sürebilir.

 

4. Wifi internet kesintilerinde AquaBoxTR priz kutusu nasıl davranır?

internetkesintisi

Priz kutusu son ayarlarına uygun olarak çalışmaya devam eder. Kurduğunuz zamanlamalar vakti geldiğinde çalışır. ANCAK, cihazın internet bağlantısı olmayacağı için telefondaki uygulamanıza ölçtüğü değerleri gönderemez, uygulamanızdan kutuya ulaşamayacağınız için, prizleri açma/kapama yapamazsınız. 

Internet faturanızı ödeyemez, internetiniz kapanırsa tekrar fiş tak- fiş çıkar moduna dönmek durumunda kalırsınız.  :))  Wifi internetiniz sürekli olmalı. (Geçici kesintiler önemli değil, kutunuz planladığınız şekilde yoluna devam eder)

 

5. Kontrol için birden fazla cep telefonu kullanabilir miyim?

ceptelefonlarıEVET. İstediğiniz kadar (Android 7.0 ve üstü) telefona, ücretsiz AquaBoxTR Uygulaması kurarak akvaryum sisteminizi çoklu kontrol edebilirsiniz.

Eşinizin, evladınızın telefonlarına da uygulamayı kurduğunuzda, kutunun en son işlem yapanın komutlarını alacağını unutmayın! Özellikle, meraktan veya yanlışlıkla, yeni yada boş "Zamanlama" gönderilirmesi sorunlarına sık rastlanmaktadır.

Bir diğer önemli konu: AquaBoxTR priz kutunuzun CihazID'si ve parolası sabittir, değiştirilemez. Bu bilgileri gereksiz kişi ve telefonlarda paylaşarak deşifre etmeyin, sonra sıkıntılar yaşarsınız.

 

6. Ayarlama menüsündeki "Kanal" ne işe yararıyor?

kanalAquaBoxTR priz kutusu, uygulamanızla internet üzerinden haberleşmek için bir sıra internet güzergahı ve sunucular kullanır. Mesela Kanal 1 Avrupa üzerinden, Kanal 2 Amerika üzerinden, Kanal 3 Uzak Doğu, Çin üzerinden haberleşir.

Bu olanak, internet üzerinden bu kanallara olası kalıcı saldırı blokaj vb. durumlarda cihazın tamamen çalışamaz/haberleşemez duruma düşmesine önlem olarak eklenmiştir. (Kimin internette ne zaman nereyi kapatacağı belli olamaz!)

Sonuç : Sistemin çalışması için Kutunun kanal numarası ile Android Uygulamanın kanal numarası aynı olmalıdır. 1 nolu kanalı kullanın. (1 senedir problem yok.) İlerleyen zamanlarda Kanal 1'de herhangi bir sorun yaşanırsa, 2,3,4 ve 5 nolu kanallara geçiş yapabilirsiniz.

 

7. Birden fazla AquaBoxTR Priz Kutusu kullanabilir miyim?

3kutuEVET. Bazı arkadaşlarımızdan (üretimhane veya çok sayıda tank sahibi) birden fazla AquaBoxTR Akıllı Grup Priz kullanma ihtiyacı gündeme geldiği için, uygulamamızın 2. ve 3. klonlarını da yarattık.

Bu klon programları telefonunuzda aynı anda çalıştırarak, aralarında geçiş yaparak, kutularınıza ayrı ayrı kumanda edebilirsiniz. Her uygulama başka bir ID ve şifreye sahip kutuya kumanda edebilir.

İkinci kutuyu aldıysanız aşağıdaki linkten apk dosyasını telefonunuza indirerek yüklemeniz gerekli. (Google amcanın kızmaması için telefonunuzun ayarlarından "Başka bir kaynaktan uygulama indirip kurmaya" İZİN vermeniz gereklidir.)

AQUABOXTR 2.Kutu Uygulaması İndir/Yükle

Üçüncü kutuyu aldıysanız aşağıdaki linkten 3. apk dosyasını telefonunuza indirerek yüklemeniz gerekli. (Yine "Başka bir kaynaktan uygulama indirip kurmaya" İZİN vermeniz gereklidir.) 

AQUABOXTR 3.Kutu Uygulaması İndir/Yükle

Not : Bu aşamada, Google Play kullanarak sadece AquaBoxTR Asıl Uygulamasını indirip kurabilirsiniz. 2. ve 3. uygulama sadece sitemizden indirilerek kurulabilmektedir. 

AquaBoxTR apk dosyası:  

AQUABOXTR Uygulaması İndir/Yükle  (Zorunlu değilse Google Play Store'dan yüklemeyi tercih ediniz)

 

8. Kutu yazılımı (programı) ve AquaBoxTR Uygulaması güncelleniyor mu?

güncellemeEVET. Ama çok sık güncellemiyoruz. Sistem çalışır ve stabil bir duruma geldi..

İki ayrı yazılım kullanıyorsunuz. Birincisi "AquaBoxTR" Mobil Uygulama, ikincisi priz kutusu içerisinde çalışan program. Her ikisi de güncelleme alabilir durumdadır. Bugün (Nisan 2024) itibarıyla; AquaBoxTR Mobil Uygulama Sürüm 1.32, Kutu yazılımı Sürüm 2.0.33'dür.

Zaman zaman ilaveler, görsel güzelleştirme, herhangi bir bug/problem durumundaki düzeltmelerde "GÜNCELLEME" uyarısı alırsanız, uygun olduğunuzda yapmanız faydalı olacaktır.

VERDİK, UNUTTUK YOK!  Geliştirmeye devam. Tüm geliştirme ve güncellemeler size ulaşacaktır.

 

9. Akıllı Priz Kutusunun içinde kırmızı, bazen de mavi ışıklar görüyorum. Sorun mu var?

kutu içiSorun YOK!

Bunlar kullandığımız power supply, röle, wifi bağlantı vb. modüllerin aktivasyon ledleri. Bunları köreltmedik. İçeride zaman zaman yanıp sönerler. Karanlık ortamda kutu içinde kırmızı aydınlatma, parlamalar görebilirsiniz. Kutumuza renk katıyor... :))

 

10. Priz Kutusu su geçirmez mi?

sugecirmezHAYIR.... Sudan etkilenir. Nem sorun değil ama direk su temasından sakınmanız gereklidir.

AquaBoxTR Priz Kutusu akvaryum ortamında kullanılmasına rağmen su konusuna hassastır. Aşağılara, sump yanına yerleştirirken dikkatli olun. Üzerine su dökülürse problem ve arıza olabilir. IP54, IP64 gibi su geçirmez standartlara ulaşmak için araştırma ve çalışmalarımız devam etmektedir. (Maliyet?)

 

11. Şartlı Priz Aç/Kapa nedir anlamadım?

sugecirmeztermostat priz"Şartlı Priz Aç/Kapa" bildiğimiz termostat özelliği ile bir prizin sıcaklık değişimine göre otomatik kontrolüdür. Belirleyeceğiniz prize termostatı bozuk bir ısıtıcı veya termostatsız soğutucu cihaz yada fan grubu bağlayın; tankın içine koyduğunuz sıcaklık probuna alt ve üst sıcaklık limitleri tanımlayın; sıcaklık değişimine göre otomatik açılsın/kapansın. SÜPER!... Termostata ihtiyacınız yok.. Termostatı problemli/ayar tutmayan ısıtıcınızı da artık kullanabilirsiniz. 

Bu özelliği "Zamanlama" menüsünün en altında bulabilirsiniz.

(Not: Eski kutu sahipleri için hem uygulamanın, hemde kutu yazılımının güncellenmesi ve en az Uygulama Sürüm: 1.16 - Kutu Sürüm: 2.0.33 olması gerekir.)

 

12. "PS Geciktirme" nedir anlamadım?

sugecirmezTuzlu su akvaryumu olan arkadaşlarda "Protein Skimmer" (PS) olarak bilinen filtreleme cihazı, genellikle sump içerisine yerleştirilir. Bu cihaz elektrik kesilip tekrar gelmesi durumunda, ilk çalışmada, sump içerisindeki su seviyesi fazla olduğu zaman doğrudan çalıştığında köpürme ve taşmalar yapabilmektedir. Bu nedenle, PS cihazının akvaryumdaki tüm dolaşım sistemi ve su seviyelerinin normale döndüğünde çalışması talep edilmektedir. Köpürmemesi, taşmaması için....

Çözüm basit. "Zamanlama" menüsünün en alt kısmında olan "6. Priz Gecikme" kısmına (120 saniye = 2 dk) tanımlarsanız, PS cihazınız elektrik geldiğinde 120 sn geç, tüm sistemler oturduktan sonra, devreye girecektir.

 

13. Uygulamadaki "Zamanlama" menüsünü anlamadım?

AquaBoxTR Zamanlama

Zamanlama, planladığınız saat ve dakikalarda priz kutusunun istediğiniz prizi/prizleri otomatik açıp-kapatmasıdır.

Girilen zamanlamalar, aktif ise, her 24 saatte bir sürekli tekrarlanır. Mesela; Priz1'i (aydınlatma) akşam 18:30 da AÇ şeklinde bir satır girdiyeseniz, Priz1 her akşam 18:30'da otomatik açılacaktır.

24 ayrı zamanlama planlayabilirsiniz. (Bir prizi 24 ayrı zamanda açıp/kapatabileceğiniz gibi, değişik prizleri değişik zamanlar için de kurabilirsiniz. Cihazın hafızası günde 24 ayrı komut çalıştırabilmektedir)

Bütün zamanlamaları kullanmak zorunda değilsiniz, genellikle tümüne ihtiyaç duymayacaksınız..

Zamanlamaları sıralı yada sırasız girilmesi önemli değildir. Zamanı geldiğinde komutlar sıralamanın önemi olmadan çalışacaktır. Ancak, kendinizin anlaması ve şaşırmamanız  için zamanlamaları sıralı girmeniz tavsiye olunur.

Zamanlamaları geçici olarak iptal etmek için silmek yerine, "Aktif" kutusundaki işareti kaldırmak daha kullanışlıdır.

Her zaman, SON GÖNDERİLEN ZAMANLAMA PLANI geçerlidir. Her göndermenizde, tüm zamanlamalar silinir, son zamanlamalar belleğe yazılır. Priz kutunuzu birden fazla telefon ile (eşinizde, çocuğunuzda) kontrol ediyorsanız, yanlışlıkla veya  meraktan, diğer telefonlardan yeni veya boş bir zamanlama planı gönderilmediğinden emin olun!  (Sık karşılaşılan bir durum ve şikayet!)

 

14. "Zamanlama" listesinin en alt kısmındaki "Gecikme" nedir? 

geciktirme

Android Uygulamasında "Zamanlama" ekranının en alt kısmına ulaşırsanız, 6. Priz Gecikme (Sn) = 0 olan bir seçenek göreceksiniz. Bu seçenek, tuzlu su akvaryumlarında kullanılan "Protein Skimmer" cihazlarının elektrik kesilmelerinden sonra, belirtilen saniye kadar geç açılması için eklenmiştir.

Kullanmak isterseniz, protein skimmer'ınızı 6 nolu prize taktıktan sonra buraya örnek 120 (2 dakika) yazarak elektrik tekrar geldiğinde protein skimmerın 2 dk sonra çalışmaya başlamasını sağlayabilirsiniz.

Gecikme ayarladıktan sonra "Priz Kutusuna Gönder"i unutmayınız.

 

15. AquaBoxTR Akıllı Priz Kutusu içinde neler var?

Röleler, MPU, akım ölçer, digitalleştirici devreler, tekli prizler, kablolar vb. En önemlisi MPU yazılımı-programı.

 kutu ici1

Başka sorularınız varsa lütfen e-posta ile irtibata geçiniz.

AquaBoxTR e-posta : Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.